Haaieneiland grijpt net naast de
Prijs van de Jonge Jury 2017

Jonge Jury 2017

Star   De drie genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2017


Daar staan we dan, hand in hand - de drie genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2017. De foto hierboven werd genomen een paar seconden voordat de winnaar bekend werd. Links naast mij staat Carry Slee. Rechts staat Mel Wallis de Vries. De spanning is te snijden, in deze enorme zaal van Tivoli/Vredenburg in Utrecht.

logo jonge juryTransparant"En de winnaar van de Prijs is....

... ... ... ... ... ... (tromgeroffel, gestamp van tweeduizend voeten) ... ... ... ... ... ...

...Mel Wallis de Vries!"

Gefeliciteerd, Mel!

Bij de drie mooiste

En jammer voor Haaieneiland... Maar alleen al het feit dat het boek werd genomineerd (voorgedragen) voor deze prijs, betekent dat het boek is gekozen als een van de drie mooiste jeugdboeken van 2015 en 2016.

Dertienduizend jongeren tussen de 12 en 16 jaar stemden in het voorjaar van 2017 op een van de driehonderd jeugdboeken die in deze twee jaren zijn verschenen.

nominaties jonge juryTransparantDe drie boeken die de meeste stemmen kregen, en dus werden genomineerd, waren:

Haaieneiland – Rob Ruggenberg
Schuld – Mel Wallis De Vries
Kapot – Carry Slee

Fantastisch

Rob: "Al won ik dan niet, toch had ik in Utrecht een fantastische dag. Veel ontmoetingen en fijne gesprekken met fans en lezers, een leuk live interview (door Janneke Siebelink) op YouTube, gezelligheid van andere schrijvers, en natuurlijk die spannende uitreiking aan het einde van de dag."
TRANSPARANT
Klik hierboven op het pijltje om het interview te zien/beluisteren.

Derde keer

Dit was al de derde keer dat een boek van Rob Ruggenberg werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Eén keer won hij hem: in 2013 met IJsbarbaar.

Zijn vorige boek De boogschutter van Hirado werd ook genomineerd (in 2015), maar uiteindelijk won toen ook Mel Wallis de Vries.

Gele scheidingslijn